voorbeeld foto
Corbizz Logo

Corbizz

Cor Langedijk

CorBizz is een betrokken, klantgerichte netwerkorganisatie, opgericht in 2007 door Cor Langedijk. CorBizz is inzetbaar voor interim-, project- en verenigingsmanagement in een zorg-, welzijn- of sportomgeving.  Corbizz organiseert ook vakinhoudelijke scholing en training voor zorgaanbieders in de eerste lijn. Creativiteit, maatwerk, dichtbij en service zijn kernbegrippen waar CorBizz voor staat.

Met Cor Langedijk heb ik veel projecten uitgevoerd waarbij Cor optrad als manager, organisator en verbinder en ikzelf de communicatieparagraaf ter hand nam. Vaak ging dit gepaard met het schrijven van strategische werkplannen of de coördinatie van campagneactiviteiten.

Bureau Christiaens Advies en Coaching

Wouter Christiaens

Sinds 2012 ben ik samen met Bureau Christiaens Advies & Coaching van Wouter Christiaens een structurele samenwerking aangegaan. Waarom? Omdat wij samen vele jaren ervaring achter de rug hebben. We weten wat er speelt in de wereld van zakelijke communicatie. We zullen daarom nooit een standaard training uitvoeren die op de plank ligt, maar juist dat toevoegen wat de deelnemers nodig hebben.

Ik heb Wouter leren kennen als een veelzijdige ontwikkelaar van trainingen en inventief trainingsacteur. Doorgaans werken we in trainingen waarbij ik als hoofdtrainer functioneer en Wouter als co-trainer of trainingsacteur. Ik ervaar hem als een zeer nauwgezette ontwikkelaar die geen detail over het hoofd ziet. Sinds 2016 hebben we samen een trainingsinitiatief opgezet voor lectoren in het hbo: Lector et Emergo!

????????????????????????????????????
Jos van der Horst webversie

Quanta NpM

Jos van der Horst

Quanta NpM helpt sinds 1997 non profit organisaties met het ontwikkelen van ondernemerschap, marktgerichtheid en klantgerichtheid. Jos van der Horst doet dit vanuit de overtuiging dat non profit organisaties hierdoor beter worden voor hun klanten en voor hun werknemers.
Ondernemerschap, marktgerichtheid en klantgerichtheid kunnen leiden tot meer effectiviteit en kwaliteit, tot een betere uitvoering van de maatschappelijke functie en meer resultaat voor de doelgroep.

Met Jos heb ik een aantal workshops uitgevoerd over ondernemen in de non profit sector. Regelmatig werken we samen of ontmoeten we elkaar op de snijvlakken van non profit, duurzaam ondernemen en sociaal domein.

Jos van Der Horst, adviesbureau Quanta MnP

Ronald is een bijzonder prettig mens om mee samen te werken en in staat om op een zeer professioneel niveau met mij en mijn opdrachtgevers mee te denken. Mede daardoor werden goede resultaten geboekt waar mijn opdrachtgevers zeer tevreden over waren. Ik zal daarom voor Quanta NpM zeker ook de komende jaren de samenwerking zoeken met Ronald.

Lex Linsen, infographic expert Linsen Communicatie

Ronald ontpopte zich als een vaardige intermediair tussen NISB en Linsen Communicatie om te zorgen dat de productie van een animatie met een korte deadline zo soepel mogelijk verliep. Hij wist alle schakels in de keten op de juiste manier, tijdig in de startblokken te zetten, zodat het proces zich optimaal kon afwikkelen, ondanks de vele betrokken partijen.

Jan van de Werken, projectleider 10.000 eyes

Ik heb met Ronald in het project 10000 eyes zaken gedaan. Ik heb Ronald leren kennen als een maatschappelijk bewogen mens met hart voor communicatie. Hij heeft een duidelijke mening van hoe communicatie als middel kan worden ingezet en zijn focus ligt op zijn klant en zijn product. Hij geeft je het gevoel dat je zijn enige klant bent is heel dienstbaar. Niets is hem te gek. Ronald kan snel en gemakkelijk op verschillende niveaus (operationeel, tactisch en strategisch) opereren. Kortom Ronald is een professional pur sang die je naar het volgende niveau brengt.

Ine Woudstra, accountmanager Bartiméus

Ronald was in 2016 interim hoofd Communicatie & Marketing. Een hele uitdaging, vanwege de samenvoeging van twee afdelingen en een onrustige tijd waarin de organisatie zich bevond. Ronald was een motiverende leidinggevende met een coachende stijl. Hij wist de afdeling te versterken, door uit te gaan van ieders eigen kracht en competenties. Sturend waar nodig, maar zeker stimulerend en aanmoedigend, wat een erg prettige en constructieve werksfeer tot gevolg had. Iedere medewerker kon rekenen op uitdaging en een luisterend oor. Na zijn vertrek stond er een stevige afdeling, met doelen, doelstellingen en medewerkers die zich binnen de nieuwe structuur weer konden ontplooien. Hij heeft daadwerkelijk een stevige voetafdruk gezet binnen de organisatie die nu nog steeds zichtbaar is voor onze afdeling.

Petra Wiebenga, freelance redacteur

Ik heb met Ronald samengewerkt in een websiteproject voor Squash Bond Nederland. Ronald was daarbij projectleider. Ik heb hem ervaren als een prettig persoon om mee samen te werken. Vanuit zijn jarenlange ervaring wist hij kundig de vinger aan de pols te houden qua voortgang van het project en afstemming met verschillende partijen.

Jacqueline Kronenburg, adviseur PA Kenniscentrum Sport

Voor Kenniscentrum Sport en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen heb ik Ronald graag ingezet bij (internationale) congressen en kenniscafés. We hebben heel goed samengewerkt in de projectleiding van een jubileumcongres en in de productie van een Engelstalig online magazine tijdens het TAFISA World Congress in Enschede. Bij speciale events als onze kennissafari of een werkbezoek vat hij vlot en toegankelijk de kern samen in goede artikelen. Ronald maakt indruk door bij drukte zijn hoofd koel te houden. In complexe discussies blijft hij altijd scherp analyseren en geeft hij steeds persoonlijke aandacht.

Hester Rippen, directeur stichting Kind & Ziekenhuis

Ronald was projectleider van het project Grip op vervoer, waarvoor ik consulent was. Ronald is een projectleider die de plannen tot in detail op papier zet en goed uitdenkt. De interne en externe communicatie en marketing zijn tot in de puntjes geregeld.
Hij brengt het team bij elkaar en zoekt naar ieders talenten zodat het team optimaal kan profiteren van elkaars inbreng. Als projectleider spoort hij aan tot eigen initiatief en eigen verantwoordelijkheid. Op deze manier wordt de tijd efficiënt besteed. En kom je als team tot een mooi eindresultaat ook als het project anders loopt dan verwacht.