Ronald Jas

Mijn naam is Ronald Jas. In 2007 heb ik, na diverse communicatiefuncties in dienstverband, mijn freelance bedrijf Twiga Communicatie opgericht. Inmiddels heb ik een klantenbestand opgebouwd van maatschappelijke (kennis)organisaties in zorg, beleid en onderwijs. Ik stel mij op deze pagina aan u voor.

DB┬®18_180620_RonaldJas_LR-2550 (2)

Kenniscommunicatie en maatschappelijke impact

Ik werk graag voor organisaties met een maatschappelijke ambitie. Mijn opdrachten liggen vaak op het snijvlak van wetenschap, innovatie en samenleving. Het begrijpelijk communiceren van complexe kennis en processen, het stevig verbinden van maatschappelijke organisaties met hun klanten, het uitleggen van complexe relaties of resultaten; dat is wat ik uitdagend en mooi vind. Liefst met als doel de wereld net iets slimmer, duurzamer of rechtvaardiger in te richten. Ik ren altijd die extra kilometer voor organisaties die streven naar een duurzame en voor iedereen toegankelijke wereld.

Wat hebt u als klant aan mij?

Helderheid, creativiteit en concrete resultaten zijn mijn primaire doelen. Ik hecht aan een gedegen startanalyse en duidelijke doelstellingen. Ik streef naar een open klantrelatie waarin u mijn meerwaarde ervaart. Integriteit en een respectvolle omgang bied ik en verwacht ik. Klanten ervaren mij als betrouwbaar, inventief, plezierig in de omgang en inspirerend. Ik communiceer even open met besturen en management als met de medewerkers aan de basis. Verbindingen leggen tussen alle niveaus vind ik noodzakelijk. Ik heb een hekel aan schijndemocratie, modieus jargon en zeemeeuwconsultants.

Wat betekent Twiga?

‘Twiga’ is het Swahili woord voor giraffe. In Tanzania en Kenia viel dit bijzondere dier mij op door zijn lengte in combinatie met een aantal andere eigenschappen die ik als kenmerkend zie voor mijn eigen werkstijl. Welke dat zijn? Ik heb het er graag met u over.

Meer weten?

Mijn werkervaring vindt u samengevat in mijn CV.
U kunt mij bereiken op 0649670132 of per mail: info@twigacommunicatie.nl. Maar liever ontmoet ik u in een persoonlijk gesprek.

Hester Rippen, directeur stichting Kind & Ziekenhuis

Ronald was projectleider van het project Grip op vervoer, waarvoor ik consulent was. Ronald is een projectleider die de plannen tot in detail op papier zet en goed uitdenkt. De interne en externe communicatie en marketing zijn tot in de puntjes geregeld.
Hij brengt het team bij elkaar en zoekt naar ieders talenten zodat het team optimaal kan profiteren van elkaars inbreng. Als projectleider spoort hij aan tot eigen initiatief en eigen verantwoordelijkheid. Op deze manier wordt de tijd efficiënt besteed. En kom je als team tot een mooi eindresultaat ook als het project anders loopt dan verwacht.

Lex Linsen, infographic expert Linsen Communicatie

Ronald ontpopte zich als een vaardige intermediair tussen NISB en Linsen Communicatie om te zorgen dat de productie van een animatie met een korte deadline zo soepel mogelijk verliep. Hij wist alle schakels in de keten op de juiste manier, tijdig in de startblokken te zetten, zodat het proces zich optimaal kon afwikkelen, ondanks de vele betrokken partijen.

Petra Wiebenga, freelance redacteur

Ik heb met Ronald samengewerkt in een websiteproject voor Squash Bond Nederland. Ronald was daarbij projectleider. Ik heb hem ervaren als een prettig persoon om mee samen te werken. Vanuit zijn jarenlange ervaring wist hij kundig de vinger aan de pols te houden qua voortgang van het project en afstemming met verschillende partijen.

Jan van de Werken, projectleider 10.000 eyes

Ik heb met Ronald in het project 10000 eyes zaken gedaan. Ik heb Ronald leren kennen als een maatschappelijk bewogen mens met hart voor communicatie. Hij heeft een duidelijke mening van hoe communicatie als middel kan worden ingezet en zijn focus ligt op zijn klant en zijn product. Hij geeft je het gevoel dat je zijn enige klant bent is heel dienstbaar. Niets is hem te gek. Ronald kan snel en gemakkelijk op verschillende niveaus (operationeel, tactisch en strategisch) opereren. Kortom Ronald is een professional pur sang die je naar het volgende niveau brengt.

Jos van Der Horst, adviesbureau Quanta MnP

Ronald is een bijzonder prettig mens om mee samen te werken en in staat om op een zeer professioneel niveau met mij en mijn opdrachtgevers mee te denken. Mede daardoor werden goede resultaten geboekt waar mijn opdrachtgevers zeer tevreden over waren. Ik zal daarom voor Quanta NpM zeker ook de komende jaren de samenwerking zoeken met Ronald.

Jacqueline Kronenburg, adviseur PA Kenniscentrum Sport

Voor Kenniscentrum Sport en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen heb ik Ronald graag ingezet bij (internationale) congressen en kenniscafés. We hebben heel goed samengewerkt in de projectleiding van een jubileumcongres en in de productie van een Engelstalig online magazine tijdens het TAFISA World Congress in Enschede. Bij speciale events als onze kennissafari of een werkbezoek vat hij vlot en toegankelijk de kern samen in goede artikelen. Ronald maakt indruk door bij drukte zijn hoofd koel te houden. In complexe discussies blijft hij altijd scherp analyseren en geeft hij steeds persoonlijke aandacht.

Ine Woudstra, accountmanager Bartiméus

Ronald was in 2016 interim hoofd Communicatie & Marketing. Een hele uitdaging, vanwege de samenvoeging van twee afdelingen en een onrustige tijd waarin de organisatie zich bevond. Ronald was een motiverende leidinggevende met een coachende stijl. Hij wist de afdeling te versterken, door uit te gaan van ieders eigen kracht en competenties. Sturend waar nodig, maar zeker stimulerend en aanmoedigend, wat een erg prettige en constructieve werksfeer tot gevolg had. Iedere medewerker kon rekenen op uitdaging en een luisterend oor. Na zijn vertrek stond er een stevige afdeling, met doelen, doelstellingen en medewerkers die zich binnen de nieuwe structuur weer konden ontplooien. Hij heeft daadwerkelijk een stevige voetafdruk gezet binnen de organisatie die nu nog steeds zichtbaar is voor onze afdeling.